top of page

כל האמת על איך שאתם נראים במים 2


במאמר הקודם סיפקתי לכם את כל התירוצים להראות כמו שאתם נראים במים ״ההסמכה לא שווה כלום, ההדרכה זולה, הציוד מחורבן״ וכל זה. אבל את התעשייה לא נשנה בשנים שלושה מאמרים, את עצמנו אולי כן. בואו נדבר עלינו ונראה מה אפשר לעשות. אפשר למשל להתחיל באימוץ שלושה כלים בסיסיים: איזון נייטראלי, תנוחה נכונה ותנועה נכונה. שליטה בהם משפרת את חווית הצלילה ברמות שיעיפו לחלק מכם את הראש.

על המשקל וחלוקתו.

עשו לעצמכם טובה גדולה, פעם אחת ולתמיד קחו את נושא המשקולות ברצינות ועשו את הדבר הנכון, בדיקה אמיתית במים. מספיק עם זיבולי השכל ״המדריך אמר לי שאני צריך 12 פאונד״ והניחושים על סמך הצלילה האחרונה שבה הרגשתם קלים. למדריך ההוא לא היה מושג כמה משקל אתם צריכים כי הוא ניחש ולא בדק. ואתם, אין לכם מושג ירוק למה הייתם קלים בצלילה האחרונה. רוב הסיכויים שהייתם קלים בגלל שהייתם כבדים וניפחתם את המאזן כאילו אין מחר, או ההפך. אבל זה לא משנה כי לא בדקתם!

תנוחה נכונה יופי, בדקתם. אתם יודעים בדיוק כמה משקל אתם צריכים להוסיף על מנת להגיע לאיזון נייטראלי, אפילו בודהה הצלחתם לעשות. סבבה, רק מה ? שמתם את כל המשקל על החגורה (פריט נוסף ברשימת "הציוד המחורבן" או כזה שהוצא מהקשרו) ועכשיו פלג גוף התחתון שלכם כבד. אתם מאוזנים פיקס אבל במאונך. ברגע שתתחילו להתקדם במים חלק גדול מהאנרגיה שתשקיעו בטילוף תתבזבז באחת משתי דרכים. הראשונה נקראת ״לדחוף את הים״ בגלל שקיעת הרגליים, גוף הצולל המתקדם בזוית כהה מול עמוד המים ומייצר התנגדות מוגברת. לשניה אין כינוי סרקסטי (עובדים על זה) אבל גם הניסיון לשמור על זוית נכונה יעלה לכם בעבודת סנפיר מיותרת, בזבוז אנרגיה ובזבוז אויר. סיבה טובה לבצע חלוקת משקל כזו שתביא אותכם לתנוחה אפקית שבה הברכיים והכתפיים שואפות לאותו מישור באופן טבעי. (״פרפקט ליין״ בלי לעשות גרניט פורצלן עם הסנפירים) את זה משיגים בפיזור משקל נכון (ההפך מלשים הכל על החגורה)

תנועה נכונה מעליכם ״הצפרדע״, היא ואחיותיה המדוברות הן האלטרנטיבה לתנועות האופניים והמספריים שלרוב רק שמבזבזות לכם אנרגיה (ואויר) שלא לצורך. כמו בכל תחום אחר בחיים גם כאן יש כלי נכון לכל משימה ויש עוד כמה שיטות יעילות למצבים וצרכים שונים (כמו התקדמות נגד או דרך הזרם, צילום ועוד) אבל המאמר מתארך.

לסיכום

  1. אימוץ שלושת הכלים (איזון, תנוחה, תנועה) והקפדה על יישום נכון ישפרו את צריכת האויר שלכם, יאפשרו לכם לעשות יותר בפחות מאמץ ובאופן כללי יעיפו למי שינסה את הראש.

  2. אם עברתם קורס צלילה שבו לא נלמדו ותורגלו שלושת הכלים הנ״ל - נדפקתם.

  3. אם נדפקתם (ובהנחה שלא פרשתם מהתחום) - לא נורא. אפשר לסגל את הכלים גם אחרי הקורס.




צילום: שלומי פלניצקי , דן אשכנזי וידאו : SDI/TDI Scuba Diving Finning Techniques


קישורים כמה משקל אתם באמת צריכים, פיטר שטיינהוף (עברית).

לצלול בלי חגורה ולהשאר בחיים (עברית)

Mastering Neutral Buoyancy and Trim DAN



פוסטים פופולריים
פוסטים אחרונים
bottom of page