בן זוג טוב לצולל מערכת סגורה- שבע דיברות

הפופולאריות של מערכות סגורות עולה מידי שנה והסיכוי לצלול עם בן זוג שצולל עם מערכת סגורה הולך וגדל. הנה מספר טיפים – איך להיות בן זוג טוב של צולל מערכת סגורה: 1. חוזרים לכיתה א' - גם צולל טכני מנוסה חוזר ליסודות עם המעבר למערכת סגורה. בהחלט יתכן שצולל שאתה מכיר כצולל מנוסה ומדופלם אחת ועובר למערכת סגורה, ירצה לצלול לעומקים ספורטיביים על מנת לצבור ניסיון ו'שעות על המערכת'.
2. שלב הרכבת המערכת - לצולל מערכת סגורה יש סט בדיקות ארוך וקפדני לביצוע לפני הצלילה. היה עירני לעיסוקיו של בן הזוג והשתדל לא להפריע בשלבים הקריטיים של הרכבת ובדיקת המערכת. אפשר לקשקש לפני ואחרי.
3. בדיקת בן זוג – כמו עבור כל צולל טכני, מקובל לא לגעת בציוד של בן הזוג. אפשר להביט ולשאול ובהחלט יתכן ובן הזוג ירצה להראות לך מיקום של ברזים/ חיבורים שונים. על מנת שתוכל לסייע לו בעת בצורך. בבדיקה בראייה זיהית אביזרים/כבלים מנותקים, ציוד לכוד תחת רצועות? כנראה בטעות. האר את תשומת ליבו של בן הזוג. 4. פרופיל - פרופיל צלילה אופטימאלי עם מערכת יכול להיות שונה מעט מהמוכר. יתכן וצולל המערכת ירצה להימנע בתחילת הצלילה מעומקים רדודים בהם צריכת החמצן של המערכת גבוהה. בנוסף, צולל מערכת כנראה ירצה לעשות את החניה האחרונה ב 6 מטר, שם מתקבל הלחץ החלקי הגבוה ביותר המותר לחמצן.
5. רזרבות גז: צולל מערכת סגורה לוקח תמיד גז BAILOUT למקרה חירום. לעובדה זו מספר משמעויות:
א. גז ה BAILOUT הוא גז החירום של בן הזוג – עובדה זו יכולה לשנות את חישובי הרזרבה שאתה צריך לשמור עבורו אם בכלל. אלה אם תוכנן אחרת
ב. גז ה BAILOUT שלו הוא גם גז החירום שלך:
וודא שה- MOD מסומן ובדוק האם יש צינור ארוך או סטנדרטי.
תרגל וS drill בתחילת הצלילה – חלוקת אוויר (גז) ממיכל BAILOUT אינה טרוויאלית עבורך ואולי גם עבור בן הזוג.
6. מצבי חירום - בצלילת מערכות ישנם מצבי חירום ייחודיים, היפוקסיה, היפראוקסיה,היפרקפניה..שאל את בן הזוג איך לזהותם ומה הוא מצפה שתעשה עבורו במקרי החירום השונים. 7. בועות: א. אם אין בועות, זה תקין. ב. אם יש בועות, יתכן וזה בגלל מצב נקודתי 'FLUSH' או שחרור אוויר מהמאזן או מחליפה יבשה, מצב זה לא אמור להמשך יותר שניות בודדות. ג. בועות מצינורות לחץ, מיכלים ווסתים – לא אמורות להיות בשום שלב.